Flor y Nata Records - inicio
grups i artistes
catàleg contacte
enllaços història
venda cds digitals

 

Grups i artistes

Copo - cd "Todos a la guerra - FyN-72 - Flor y Nata Records
Text promocional sobre COPO escrit per Javier Pérez Montes : en format word i en pdf.


lletres cançons
fotos promocionals
articles de premsa i enllaços

 

 COPO
"Todos a la guerra"
FyN-72-CD -8435015517021
COPO Todos a la guerra”

Corredors de fons en jocs d'hivern, això són COPO. Tornen al camp de batalla, fent certa la màxima que el que resisteix, guanya. No només el que resisteix, sinó què, a més, evoluciona, aprèn, avança pas a pas. Madura. Ja han passat set anys des que aquell "Laberintos de hielo" comencés a circular (i no, no busquin en discografies ni en biografies autoritzades: és joia oculta i incunable). Després vindria la resta de discografia (aquesta sí) autoritzada. I ara veu la llum, per fi, aquesta nova arenga dels de Canals: "Todos a la guerra". Reapareix el bé anomenat Rei Mides del "Indie" patrio, el nom ja apareixia en els crèdits de Matrioshka, disc barrejat el gener de 2009 al Port de Santa Maria (Cadis) per, efectivament: Paco Loco. En aquesta ocasió no ha estat tan fugaç seu pas, ni tan subtil la seva aportació, sinó que ha estat l'encarregat de gravar els vuit nous temes del disc. Com és costum en ell, ha pres a l'assalt l'essència de les cançons i ha demostrat a la banda l'enormitat de les seves composicions, el seu potencial, el seu valor. "Todos a la guerra" és molt Paco Loco: dens i lleuger; rotund i deliciós. Permet, gairebé obliga a una segona escolta, i tercera, i quarta ... No s'esgota en si mateix. Perquè tampoc ho fan les cançons. Cartes amb origen i destinació, queixes, ràbia. Antonio Requena ha tret els seus dimonis i la banda ha sabut abrigallar. Tornades brillants, desenvolupaments que salten amb facilitat de la calma a la passió amb capes i capes de filigranes sonores. Cançons, en definitiva, que és d'això del que es tracta, que calen a la primera, que arriben. El germen ja hi era, ha anat deixant mostres sublims en la trajectòria de la banda, però a "Tots a la guerra" el salt és abismal: COPO entra ja i per dret propi en una nova lliga. Per als qui ja els coneixien, no posen aquesta cara: sí, són COPO. Pels qui els van a descobrir amb aquest nou disc, enhorabona i benvinguts!

EL DISC

Arrenca amb una atrevida i descarada "Atardecer en la mitad sur", amb uns fuetades de feridor tall que ja adverteixen del que s'acosta. No tot són sorpreses: "400 golpes" és pur COPO, visceral i compacta, eficaç fins al expeditiu, amb els seus cims i les seves valls. Però si una cançó té títol premonitori en el disc aquesta és "Inmortales". Principia amb un d'aquests desenvolupaments magistrals que anticipen un tema brillant i excepcional. Es pren el seu temps. Prepara l'oient, juga amb ell fins que esclata en un nou desenvolupament que ja el porta a coll fins al final. Dada evident: es queda curta sense ser-ho, fregant els quatre minuts de cançó. Emoció en estat pur. Una barbaritat de tema.
Trepitgen l'accelerador amb la immediata i sense artificis "Ballenas", sent "Cohetes", continguda i reflexiva, el recés de pau del disc. La resta de la paleta, el conformen la vital en la seva forma (però terrible en el seu contingut) "Conversaciones en la cima", possiblement la cançó més moderna del disc i de magistral tornada, i les dues que el tanquen, amb els tambors de guerra de "Los Indios" i la lapidària "No podran con nosotros".

text: Javier Pérez Montes (del Club d'Amigos del Crimen, programa que s'emet a través de Ràdio Klara)

COPO
“Todos a la guerra”

01 - Atardecer en la mitad sur (5:05)
02 - Conversaciones en la cima (4:12)
03 – Inmortales (03:58) (primer sencillo)
04 - 400 golpes (03:48)
05 – Ballenas (04:35)
06 – Cohetes (03:34)
07 - Los indios (03:56)
08 - No podrán con nosotros (03:38)

Discografia :
“Matrioshka” (2010 - 6 temes – autoproduït),
“Juegos de Invierno” (2011 - 7 temes - autoproduït),
“Vals sobre un escarabajo” (2012 - 4 temes – Flor y Nata Records)
“Todos a la guerra” (2014 – 8 temes – Flor y Nata Records)

Formació :
Víctor Vila – bateria, sintes i cors
Alberto Lorente – guitarra, sintes i cors
Antonio Requena – veu, guitarra i sintes
Carles Arnau – baix

Enregistrat i mesclat entre febrer i març de 2014 per Paco Loco al Puerto de Santa María (Cadis). Masteritzat per Mario Alberni a Kadifornia - Port de Santa Maria (Cadis).
Guille Mostaza (Ellos) va gravar sintetitzadors a "400 golpes

Copo - ep-cd "Vals sobre un escarabajo" - FyN-63 - Flor y Nata Records
Text promocional sobre COPO escrit per Javier Pérez Montes : en format word i en pdf.

Nota de premsa: format word i en format pdflletres cançons
fotos promocionals
articles de premsa i enllaços

 

 COPO
"Vals sobre un escarabajo"
FyN-63-EP-CD -8435015513276
COPO “Vals sobre un escarabajo”

Són només cinc anys de vida, però ja podem parlar d'una formació amb una certa vetaranía, amb un camí recorregut .... són de València, es diuen COPO.
Formats a València el 2007, compten ja amb tres autoproduccions: "Laberintos de hielo" (2007), "Matrioshka" (2008) on van participar Jordi Sopena (La Habitación Roja) i Paco Loco i "Juegos de Invierno" (2011) amb les que han obtingut excel · lents crítiques i obtingut reconeixements com el de "millor demo de 2009" del Club de Amigos del Crimen de Ràdio Klara.

VALS SOBRE UN ESCARABAJO, ni un segon de farciment

Amants dels discos curts i concentrats (EP s) com aquest "Vals sobre un escarabajo", en què qualsevol dels quatre temes que conté, és una excel · lent mostra d'indie pop, COPO són partidaris d'oferir en cada moment el millor de si mateixos. I de fet és així i encara que segur que se superen, aquest últim treball és el millor que han fet fins ara.

"Enregistrat al febrer de 2012 a Blackout per Carlos Soler Otte (que també es fa càrrec de la mescla) i masteritzat a Kadiforniastudio per Mario G. Alberni a l'abril de 2012. Quatre temes d'una enorme vitalitat que són reflex del moment exacte en què es troba el grup. "Todos los santos" i "La gran novedad mundial" són dos grans temes que fascinen a la primera escolta, els altres dos no necessiten moltes més. Trames complexes de densitat sonora que esclaten en tornades lluminosos com el de "La gran novedad mundial" (possiblement el millor de tots els que COPO hagin composat). Sorprèn l'apoteòsica i punt èpica "El rey" que obre el disc, amb el seu desenvolupament coral i la contundència rítmica sobre la qual s'ordena.

"Dias de Feria", exemple de maduresa compositiva, dolça i nostàlgica com els dies que evoca ... Sense renunciar al so COPO que ja portaven encunyat d'anteriors treballs, amb aquest disc han aconseguit mantenir la seva afecció a un sorollisme a qui saben donar treva i abordar amb igual mestratge durant els 4 minuts (de mitjana) que duren les cançons. No hi ha lloc per excessos, no en aquest EP. Però tot arribarà ". (Javier Pérez Montes, El Club de Amigos del Crimen, Ràdio Klara 104.4 FM València).

TODOS LOS SANTOS

TODOS LOS SANTOS és la cançó que COPO ha triat per presentar el disc i de la qual també ens presenten un videoclip (http://www.youtube.com/watch?v=nD5jn_4V_Rc). Intensitat en les guitarres a la vegada que frescor i claredat en les idees concentrades en poc més de quatre minuts.

COPO són Víctor Vila a la bateria, Alberto Lorente amb guitarra, teclats i cors, Antonio Requena a càrrec de guitarra, teclats i veu i l'última incorporació de Rocío Carrasco al baix que forma part de COPO des de després de l'enregistrament de "Juegos de Invierno".

Videoclip: