Flor y Nata Records - inicio
grups i artistes
catàleg contacte
enllaços història
venda cds digitals

 

Grups i artistes

Casual - cd "Il·luminacions" - FyN-34
full promocional en format doc i PDF
Fotos
promocionals.
Les lletres de las cançons.
Enllaços i a premsa
Video "Il·luminacions"
YouTube

Comprar el disc digital online;
(també amb el sistema de tickets, més econòmic si en compras varis del nostre catàleg);
o cançons en línia o cd físic
Casual
"Il·luminacions" - FyN-34 - CD - 8435015510435

CASUAL PUBLICAN NOU CD: "IL·LUMINACIONS",
EL DARK CATALÁ ASSOLEIX LA MADURESA

CASUAL són un grup format a Barcelona en 1999 per Mon a la Cova (veu i lletres), Erickq23 (guitarra i segones veus), Jordi Farreras (bateria) i el recentment incorporat BobNo (baix).

Els avalen nou anys de trajectòria i un gran nombre de concerts per Europa, cançons repartides per més de deu discos recopilatoris en diversos països, el seu anterior CD a Flor y Nata Records “La Nova Medicina” i una col·lecció d'excel·lents critiques dels seus directes.

Flor y Nata Records, torna a apostar per CASUAL, convençuts de la seva vàlua i de l'originalitat de la seva proposta: DARK ROCK en CATALÀ. Si l'anterior "La Nova Medicina", el quart disc de la seva discografia, era un EP, aquesta vegada “IL·LUMINACIONS” és en CD complet amb 12 cançons, totes en català excepte una en anglès “I hate you”. Va ser enregistrat entre desembre de 2007 i gener de 2008 en High Gain Studio i mesclat entre
gener i març de 2008 en Gamecs.

UN PAS CAP A UN SO PERSONAL

A “IL·LUMINACIONS” el grup evoluciona, deixant de banda el seu costat però “gothic” i potenciant el seu costat “dark” però amb aquesta particularitat que suposa amb l'aportació d'energia i d'aire fresc del rock amb influències del pop de Placebo, The Cure o Queens of the Stone Age. Tot això converteix a CASUAL en un grup únic en la nostra escena més propera i que l'escolta dels seus discos o l'assistència als seus concerts, sigui una
experiència dificilment repetible amb qualsevol altre grup.

A “IL·LUMINACIONS” s'han envoltat de músics amics que han aportat noves sonoritats, així Lluis Costabella, Joan Pairó i Vito del grup KITSCH han fet cors a “Il·luminacions”, “Precis”, “30 Cops” i “10 Anys al Llit”, Agustí Busom del grup Abús ha posat veu a “A Mig Acabar”, “Llavors” i “Hiroshima”. Gruff Rhyss dels Super Furry Animals ha aportat una veu telefònica a “Tunel”, Ignacio Lois aporta el seu piano a “Llavors” i Ramón Marc” el saxo a “Il·luminacions”.

NOU BAIXISTA

BobNo havia arribat a Barcelona a buscar-se la vida, un amic li va parlar de CASUAL i va descobrir els seus primers discos, va rebuscar en tendes per fer-se amb els quals li faltaven i va assistir a un dels seus concerts on sense sense propossars’ho, va contactar amb la banda. Hi va haver “feeling” i mesos després quan Jordi Du va deixar lliure la plaça de baixista, van reprendre el contacte... el resultat ho tens en “IL·LUMINACIONS”

Discografía anterior: EP-CD “Fora” (2000), CD “Figura 11” (2003), Maxi CD “Hores Lentes” (2005) y EP-CD “La Nova Medicina” (2006)

Casual - ep La nova medicina - FyN-21 - Flor y Nata Records

Video "La nova medicina" YouTube

Comprar el disc o cançons en línia

Entrevista a COM Ràdio (català): mp3

Casual
"La nova medicina" - FyN-21 - EP
CASUAL PUBLIQUEN "LA NOVA MEDICINA", L’EVOLUCIÓ DEL DARK FET A BARCELONA

CASUAL són un grup format a Barcelona en 1999 per Mon a la Cova (veu i lletres), Erickq23 (guitarra i segones veus), Jordi Du (baix) i l’acabat d’arribar Jordi Farreras (bateria).

Els avalen set anys de trajectòria i un gran nombre de concerts per tot l'Estat, una recent gira per Alemanya i tenir les seves cançons repartides per més de deu discos recopilatoris en diversos països del mon, a més d'una col.lecció d'excel·lents crítiques dels seus directes.

Flor y Nata Records, en la seva línia de captar nous talents i d'apostar per grups amb sons atrevits i interessants, edita el nou disc de CASUAL, un CD-EP amb el títol de "La Nova Medicina", el quart disc de la seva discografia, despres del seu aclamat “Hores Lentes” que incloïa una cançó d’homenatge a Salvador Puig Antich. Un disc enregistrat a Salt (Girona) per Lluís Costa (ex Adrià Punti i Kitsch).

UN PAS ENDAVANT CAP AL ROCK

Les noves cançons són plenes de energia i d'aire fresc, sense perdre el to fosc d'antany, però deixant avançar al rock cap a sonoritats més pop que recorden a Placebo, The Cure o al stoner rock de Queens of the Stone Age. El grup ha fet un pas endavant, guanyant dinamisme i maduresa. Es tracta d'un retorn potent, que sap rockejar quan cal i que combina a la perfecció contundència, tocs psicodèlics i la foscor de fons en una amalgama única en aquest país.

Les referències a nivell musical continuen sent àmplies, combinant sonoritats contundents i alternatives dels 90's i 00's, amb una base als 80's. CASUAL han estat comparats per la premsa musical amb grups com: The Cure, Placebo, Killing Joke, Cult, Tool, Queens of the Stone Age, Nirvana, Bauhaus, Heroes del Silencio, Paradise Lost, etc . Amb tot, el grup és un rara avis en el panorama de la música cantada en català, amb un perfil propi cada vegada més fort.

CASUAL: COMPLEXITAT DE MATISOS EN EL LÍMIT DE L’ACCEPTABLE

En les seves pròpies paraules: "La música de Casual busca la complexitat dels matisos en el simple, en un joc de llums i ombres, combinant la contundència del rock dur, la intensitat del punk, la psicodèlia dels grups
creadors d'ambients i la lírica fosca d'artistes que es mouen en els límits de l'acceptable".

El CD inclou las cançons: “Western Mediterrani”, “Insomni Generacional”, “La Nova Medicina”, “Un punt en un mapa” i “S.S.S.”

A més de les cinc noves cançons, on hi regna un cert to oníric, entre la metàfora, la realitat esbiaixada, els desitjos encoberts durant el dia i una tendència a acabar en malson, el CD-EP inclou: fotos, biografia, les lletres en català, castellà i anglès, les versions en MP3 i material per a ús promocional: Logotips i fotos en alta resolució.

Gairebé a la vegada que aquest "La Nova Medicina", es publica el CD recopilatori "Tentaciones Indies" que conté “Insomni Generacional” i una versió alternativa de “Western Mediterrani” no inclosa abans en cap altre disc.

Discografia anterior:
EP-CD Fora (2000)
CD Figura 11 (2003)
Maxi CD Hores Lentes (2005)

www.casual-barcelona.com