Flor y Nata Records - inicio
conciertos grupos y artistas
catálogo contacto
enlaces historia
venta cds físicos venta discos digitales

 

 

 

Grups i artistes

Colorado
nota de premsa en
format docx y pdf

lletres
cançons
fotos promocionals
articles a la premsa i enllaços

Comprar el disc en digital i/o cd-físic en

 

Sidderales - llarga durada "siete"
CD - 8435015521967


SIDDERALES repesquen a la "Chica del metro" (de Telegrama)

Vaig conèixer a Berto a Disco 2000, la botiga de vinils que existia a Marbella, i entre les meves cançons preferides estava “Chica del metro” del quartet mod de Badalona, Telegrama, una cançó atemporal plena de sincers arranjaments de guitarres i amb l'encant pop, ara a la botiga tenia davant al seu cantant i autor Berto Rodriguez, escoltant el “Hush, hush” dels Plimsouls. A partir de llavors ens vam fer grans amics.

Ha passat una pila d'anys i el bo d'en Berto em truca un dia per explicar-me el seu nou projecte de banda de rock alternatiu i powepop vitaminat on vol tornar a enregistrar “Chica del metro”, i una versió en castellà del gran tema de la banda californiana Redd Kross, el “Stay away from the downtown” de l'àlbum “Researching the blues”.

FORMACIÓ:
Sidderales neix l'estiu del 2015, per a això Berto va buscar aliats en les files del powerpop local comptant amb el gran Pepe Mata al baix, provinent de bandes com Pepe Chapman i els Malaje o Els Rawones. A la bateria va fitxar a César Ramírez provinent de la banda de San Pedro 29seis70 i com 'guitar hero' es va unir Joe Fulcanelli, guitarrista virtuós com pocs i que militava en l'efímera però professional banda de rock local A + B.

ENREGISTRAMENT:
A l'hivern del 2015 ja tenien preparat un setlist amb 15 temes, per a això tocava plasmar el seu primer treball en estudi. Gravat, mesclat i masteritzat a la Factoria Dalton de San Fernando (Cadis) a la primavera 2016 sota la batuta de l'incombustible Josema Dalton, lider dels reeixits Germans Dalton, ens presenten SIETE un mini-cd amb 7 cançons que desborden contundència, energia i sensibilitat pop. Compostes per Berto i arreglades per ells mateixos. Dir que el cd ha estat gravat en rigorós directe i amb poques preses, notant-se la frescor i certa brutícia en el so que el converteix en un pop garagero d'alta tensió.

CANÇONS:
El disc comença amb el clàssic himne pop CHICA DEL METRO en una versió punkpop efervescent que segueix desbordant esplendor, però ara el guitarreig i els riffs sonen més potents.
El segueix un tema powerpop que recorda melodies beatles, FOTOCOPIAS on la lletra ataca amb cert humor a la senyora Merkel que fagocita espanyolets de mà d'obra barata, boníssim tornada“Berlín no es todo lo que brilla”. El següent tema NACIDO PARA VENCER, xutada de cançó energètica, compta existencials vivències teenager. El quart tall SERÁ MEJOR QUE TU TE LARGUES et deixis anar és una versió en castellà del “Stay away from the downtown” dels germans McDonald, els grans Redd Kross, un enganxós tornada va a recórrer les teves venes, no ho dubtis. PLANETA PRISIÓN el segueix amb intros rítmics que generen tensió i desemboca a un bon tema melòdic on la lletra es torna malenconiosa i potser esperançada. TRAMPOLÍN la sisena cançó, és una balada amb una gran intensitat en la seva tornada, un bloc rock hipnòtic que mou el tema amb moltíssima força i que ens parla d'aquest algú providencial disposat a salvar-nos del caos. L'últim tall SIDDERAL experimenta guitarres diferents pròxim a un rock indie, amb un baix imparable, una empenta rítmic impressionant i veus angoixants que ens parla d'un futur humà incert i real.

En definitiva SIDDERALES: una estimulant banda de powerpop modern i rock alternatiu a l'estil de grups com The Posies, Weezer o els Redd Kross que ells dignament versionen. Dir que SIDDERALES representen l'ésser i l'essència de Telegrama, potser és de les poques bandes dels vuitanta que es resisteixen a unir-se de nou, però que és d'alguna manera rescatada avui en dia de la mà del seu alma mater, cantant i autor.
Amb un directe contundent, enèrgic, ple de cançons urgents, melodies enganxoses i riffs envoltants, arriben des del nostre satèl·lit del pop, SIDDERALES ... i com ells mateixos diuen ... no són llunàtics són això, SIDDERALES.

ANTONIO DÍAZ, Radio 5 de RNE