Flor y Nata Records - inicio
grups i artistes
catàleg contacte
enllaços història
venda cds digitals
Los RetroVisores
Antonomasia Los Summers
Blame the Dog
Brand New Sinclairs
Mai Mai
Mute
MyVestal
Copo Nada Personal
Dias de Incienso No-Frosth
Emmerson
Ende
Hermosos Vencidos Rocco
Smoking Victims
Hyde Casino Some Electric Noise
Sonido Bikini
Kamenbert Steven Munar
Sushi y Wasabi
La Balada de... (futbol) Teléfono Rojo
TanStuPids
Leissiel
Ligre
Lo Nunca Dicho The Noisers
The Shake
Los Radiadores

 

Grups i artistes

Mute - cd "Estréllate y arde" - Flor y Nata Records
full promocional en format doc i en format pdf

lletres cançons
fotos promocionals
articles de premsa i enllaços

Comprar el disc digital online o cd i lp físic

MySpace/MuteSounds
www.mutesounds.comMute
"Estréllate y arde"
FyN-50-CD - 8435015512187
MUTE arriben a Flor y Nata Records
amb “ESTRÉLLATE Y ARDE”

MUTE sorgeixen a Aspe (Alacant) a finals de 2004. Enregistren dues maquetes, es pategen els escenaris i participen en concursos, però no és fins 2008 quan comencen a cridar l'atenció de mitjans i programadors
És en aquesta data quan [auto]editen el seu primer disc, "Historias Mínimas", amb el que guanyen els concursos Rock & Sax i el 9 º Certamen de Grupos de Música Joven 2008 de Alicante, a més de quedar entre els finalistes de nombrosos festivals i concursos nacionals, com Foc & Sound, LemonPop, LagartoRock, Summercase, etc.
Entre 2008 i 2009 intensifiquen els seus concerts, recorrent sales de tot Espanya i participant en diversos discos recopilatoris: "Family Album II" d'homenatge a Surfin Bichos, "Lemon Pop 2008" i "Recopilatorio de Club de Amigos del Crimen". Al 2008 compaginen les actuacions amb la composició i gravació del seu següent treball.

2011, preparats, llestos… ja!

Arribats a 2011, MUTE son ja madurs per fer un pas endavant i fitxen per Flor y Nata Records, la més veterana de les indies (1981-2011) amb qui publiquen el seu segon àlbum "ESTRÉLLATE Y ARDE", un disc enregistrat a l'agost de 2010 en els Estudis Garate de Andoain per Kaki Arkarazo.
Amb el CD a la mà, la primera peça, instrumental, ens rep amb el tràfec del despertar d'una ciutat qualsevol, donant peu a "CANTOS POPULARES", una producció cuidada al detall que combina afilades guitarres i delicades melodies, que serveix de preàmbul al primer single del disc: "NO ME JODAS", contundent títol per una d'aquestes cançons directes que entra a la primera escolta. Els 11 talls de "ESTRELLATE Y ARDE" destil.len gust pels arranjaments i els petits detalls, a través de les seves lletres descobrim que cadascú té el seu món particular: "ens agrada que la nostra música i les nostres lletres siguin comprensibles", així, en la peça que dóna títol a l'àlbum, "ESTRELLATE Y ARDE", trobem veus harmòniques submergides en una atmosfera de pel lícula del Far West, mentre "DIAS TAN PERFECTOS" s'acosta al pop perfeccionista que es contagia amb facilitat.

No reneguem de l'indie,
però les nostres influències van més enllà

MUTE són una banda difícil d'etiquetar i amb multitud d'influències: "no som defensors d'un estil tancat, les nostres influències van més enllà d'un horitzó marcat, no reneguem de l'indie ni de qualsevol altra etiqueta, però no els donem importància ". En un disc de MUTE l'important va dins, una combinació d'atmosferes fosques de proporcions perfectes, entre les quals sempre hi ha la possibilitat de veure passar un raig de llum que brilla amb força a través de melodies directes i lletres suggerents.

MUTE son: Víctor Prieto (veu i guitarra), Ángel Boronat (guitarra i programacions), Jorge Valero (batería) i Carlos García (baix).

Videoclip: