Flor y Nata Records - inicio
grups i artistes
catàleg contacte
enllaços història
venda cds digitals
Los RetroVisores
Antonomasia Los Summers
Blame the Dog
Brand New Sinclairs
Mai Mai
Mute
MyVestal
Copo Nada Personal
Dias de Incienso No-Frosth
Emmerson
Ende
Hermosos Vencidos Rocco
Smoking Victims
Hyde Casino Some Electric Noise
Sonido Bikini
Kamenbert Steven Munar
Sushi y Wasabi
La Balada de... (futbol) Teléfono Rojo
TanStuPids
Leissiel
Ligre
Lo Nunca Dicho The Noisers
The Shake
Los Radiadores

 

Grups i artistes

TanStuPids - lp cd  "Plou" - FyN-71 - Flor y Nata Records
full promocional en format word i en format pdf

lletres cançons
fotos promocionals
articles de premsa i enllaços

Comprar el disc digital online o ep-cd físic

tanstupids.blogspot.comTanStuPids
"Plou"
FyN-71 - llarga durada en cd - 8435015513672
TanStuPids ,Tan Estúpids, del llatí

Del llatí (Stúpeo, stupere, stúpui), entre d'altres accepcions, també trobem aquestes, per a designar el meravellat, l’estupefacte, l’atordit, l’extasiat, o el bocabadat.
I un cop aclarit l'origen del seu nom, parlem de la formació; els TanStuPids són un trio de Castelló de la Plana, format a l’abril del 2011, la formació es de teclats, baix i bateria, tots ells fent veus; cantant en la seva llengua. La majoria de les cançons són cantades per en Joan Villalonga, excepte la de “Ulls” i “Com pot ser” on canta en Diego Barberà. A les segones veus, sempre són en Diego, en Tico Porcar i en Joan.

Amb un primer ep que el varen anomenar igual que ells “TanStuPids” de 5 temes del que va sortir el videoclip de la cançó “Tan Estúpids” (2011); després un senzill digital anomenat “Plou” (2013) avanç d’aquest disc, però ràpidament el grup es va posar a composar i doncs se'ls va quedar petit el projecte d’un senzill, tot i que la idea inicial els hi va semblar encertada, aquest disc és diu –ara- de la mateixa manera “PLOU”.

Aquest disc “Plou” conté també un re-enregistrament d’una de les cançons del primer disc “Com pot ser”, els 2 temes del senzill digital amb nous arranjaments (i gravacions), i 8 temes nous, alguns dels quals encara no han estat estrenats en directe.

Segueixen amb la base de piano-baix-bateria –encara no han après a tocar la guitarra!- però incorporen nous arranjaments i sintetitzadors per a donar-li un toc diferent al seu so. La forma de treballar continua sent en equip. Cada músic incorpora idees als temes i tot és valora per a portar les cançons al millor lloc possible. Les melodies, la instrumentació i les lletres han estat treballades durant molt de temps per a arribar a l'estudi en la seva maduresa precisa.

Al disc, hi trobem temes més durs com “Crida fort” que parla dels que no es molesten en fer res per canviar les coses, “La realitat” que explica la caiguda d'una efímera estrella del pop, “Em vas dir” on trobem als que ens volen dirigir la vida i “Tot el món”, un tema clàssic del grup que parla del futur que els espera a alguns polítics que van voler volar massa alt; i temes més alegres musicalment però amb lletres iròniques i crítiques com ara “Gira el cap” i “Plou”. També hi trobem cançons que conten històries humanes com “Ulls”, “Blau” i “Balla dins de l'aigua” i la seva primera cançó amb un compàs ternari “Avui per fi”.
“Ulls” ha estat, junt al seu primer senzill “Tan estúpids”, un del temes que més alegries els ha donat ja que va estar guanyador de premis i distincions i, fins i tot, ha estat versionat, en els directes de la banda valenciana Tardor.

Escolta el disc:


Videoclip:

TanStuPids - single digital "Plou" - FyN-1005 - Flor y Nata Records
full promocional en format word i en format pdf

lletres cançons
fotos promocionals
articles de premsa i enllaços

Comprar el disc digital online o ep-cd físic

tanstupids.blogspot.comTanStuPids
"Plou"
FyN-1005 - DIGITAL SINGLE - 8435015513672
El trio de Castelló ens avancen un parell de cançons que seran en el seu nou 'extended play' que titularan "Plou", i justament ho fan amb la cançó que dóna títol al EP, format amb el qual se senten molt còmodes recordant les fórmules de treball dels grups en els anys 60 o 80.

La formació estabilitzada, després de la bona acceptació que va obtenir el seu anterior EP "TanStuPids", amb Joan Villalonga al piano, teclats i veu, Diego Barberà al baix i veu, i Tico Porcar a la bateria i veu. Tots cantant, com en l'anterior disc, i amb el seu segell inconfusible "pop alternatiu sense guitarres", amb lletres intel·ligents i compromeses.

La idea creativa ha tingut molt bon acolliment dins el món més indie i, com no, dins dels circuits de música en valencià; amb aquest "Plou", i ara amb aquesta frescor musical i la plena vigència de la cançó, es plantegen la seua entrada dins del circuit musical català.

"sempre PLOU sobre banyat"

"Plou" tracta sobre la situació que ens està caient a sobre, de com sempre ens toca a nosaltres (I sempre plou sobre banyat), com ens anem cansant d'això (gent que ja no aguanta més), com sortirem d'ací, trencant aquestes normes (repartirem la pluja i sol), i com, potser, no serà al gust de tots; i cap al final, les segones veus "plou sobre banyat" es van imposant fent-se més presents. Com en les èpoques de la millor cançó protesta. Cançó, sempre en clau de pop, amb lletres compromeses.

Plou
i sempre plou en el meu cap
jo que mai us vaig fer res
jo que passava per ací

Gris
tot em sembla quasi gris
el present és el passat
i tot ho han fet en quatre dies

Plou
i sempre plou sobre banyat
però avui ja n'estic fart
repartirem la pluja i sol
i trencarem les normes
que ens han fet uns pocs i ara...

Plou
sobre el cap de tanta gent
gent que ja n'aguante més
que no suporta tanta pluja

Sol
arribarà el nostre sol
potser a algú no agradarà
però és la vida que us espera.

L'altra cançó d'avenç del disc és "Ulls" que parla sobre una parella que es varen conèixer als anys 80, una década plena de creativitat, de ganes de llibertat i d'experimentació amb drogues i que, després de molts anys, tornen a trobar-se. Una cançó que el públic sempre els demana en les seues actuacions.

Aquestes cançons són enregistrades a "The Studio" de Burriana amb en Kike Barberà, com a enginyer de so, als primers mesos d’aquest 13.

Escolta el disc:


Videoclip:

TanStuPids - epcd "TanStuPids" - FyN-59 - Flor y Nata Records
full promocional en format word i en format pdf

lletres cançons
fotos promocionals
articles de premsa i enllaços

Comprar el disc digital online o ep-cd físic

tanstupids.blogspot.comTanStuPids
"TanStupids"
FyN-59-EPCD - 8435015512668
TanStuPids

29 abril 2011, poc abans de telonejar a Els Amics de les Arts, tres nois de Castelló decideixen que el món els coneixerà com "TanStuPids", precisament com es diu una de les seves cançons.
"Al principi -estúpid- era un adjectiu no despectiu que parlava de l'home que es sorprèn i es queda extasiat davant les coses meravelloses d'aquest món, després es va pensar que meravellar-se i mostrar els sentiments no era bo per a l'home i la paraula va caure en un significat despectiu que també ens agrada, perquè reflecteix la passivitat i l'estupidesa de la societat davant els problemes que ens creen uns pocs ".

NO BUSQUEU LES GUITARRES... NO HI SON

TanStupids confessen haver entrat en contacte gràcies a les xarxes socials, encara que ja es coneixien de l'escena musical de Castelló. JOAN VILLALONGA (piano, teclats i veu), DIEGO BARBERÀ (baix i veu) i TICO PORCAR (bateria i veu), que venien d'experiències anteriors, es van unir "per fer un tipus de música diferent del que havíem fet i amb les ments obertes perquè cadascú aportés el que li semblés més oportú ". El grup no té inconvenient a definir-se com "POP ALTERNATIU SENSE GUITARRES".

Com no podia ser d'altra manera en aquests temps, internet va posar en contacte a TanStuPids i a Flor y Nata Records, i la connexió va ser instantània. El resultat és el disc de debut anomenat també "TanStuPids". Un EP com a primera entrega de cinc cançons.

El disc és un treball en equip en el qual es poden escoltar línies de baix potents, unes vegades netes i altres distorsionades, jocs vocals i pianos que passen de la delicadesa al descontrol controlat, bateries sòlides però riques en matisos i composicions que passen per tants estils que resulten difícil de definir.

I, si el grup es diu TanStuPids i el disc es diu TanStuPids, el primer single es diu ...
dons si ... "Tan Stúpids", una cançó que ironitza sobre la societat de consum i en la qual els tres components es reparteixen les estrofes a l'hora de posar la veu. Tot un himne en contra del consumisme més desbocat.

Influéncies: Ben Foldss, Jamie Cullum Randy Newman, Travis, Led Zeppelin, el primer Elthon John, Brian Wilson, Crowed House, Jaco Pastorius i ..... Maria Jesús y su Acordeón.

Escolta el disc:


Videoclip: