Flor y Nata Records - inicio
grups i artistes
catàleg contacte
enllaços història
venda cds digitals
Los Radiadores
Antonomasia Los RetroVisores
Blame the Dog Los Summers
Brand New Sinclairs
Mai Mai
Mute
MyVestal
Copo Nada Personal
Dias de Incienso No-Frosth
Emmerson
Ende
Hermosos Vencidos Rocco
Smoking Victims
Hyde Casino Some Electric Noise
Sonido Bikini
Joan Villalonga Steven Munar
Kamenbert Sushi y Wasabi
Teléfono Rojo
La Balada de... (futbol) TanStuPids
Lady Lillian
Leissiel The Noisers
Ligre The Shake
Lo Nunca Dicho
 

 

Grups i artistes


full promocional en format pdf
Fotos promocionals,
Les lletres de las cançons

Comprar el disc digital online

Lady Lillian -
"La Mirada"

EPCD - 8435015522100 - FyN-80 - 2017


Després de diversos ep 's autoeditats amb el seu grup de l'adolescència més tardana (Mr. Butterfly), i alguna que una altra gravació i col·laboració amb diverses bandes de l'escena valenciana i tarragonina (Radar, Miquel Vilella...), arriba el treball més personal de Rafa Calatayud sota el nom de Lady Lillian.

El resultat d'aquest treball apareix de la necessitat d'extreure les vivències d'un mateix i d'aquells que l'envolten en forma de música. Hi ha persones a les que la música, d'una manera o d'una altra, dóna sentit a les seves vides.
Així pasa amb aquest inquiet músic que, respira acords, s'alimenta de notes, anhela harmonies i somia amb escriure lletres que reflecteixen situacions especials i alhora quotidianes, en la qual tothom pot sentir-se identificat en algun moment de les seves vides.
La música de Lady Lillian es presenta amb melodies pop-rock senzilles i al seu torn carregada de petits detalls i algun que altre gest de complicitat al folk americà.
Pot ser que el resultat d'aquesta música provingui del romanticisme de La Habitación Roja, la senzillesa melòdica de Teenage Fanclub o la força sentimental i reivindicativa de Cooper, encara que les referències d'aquest melòman de la música independent és tan gran com una paleta de colors i les seues possibles combinacions .
El nom de la banda és un petit homenatge a la figura femenina d'una altra època. A la gran valentia, coratge i lluita sobre els drets socials i la igualtat entre sexes en temps difícils. Lillian Helman va ser una de les ments femenines més meravelloses del segle XX que representa a la perfecció aquesta figura femenina, lluitadora i perseverant davant les desigualtats. Dramaturga, guionista i intel·lectualment inabastable.

El Ep consta de cinc cançons. "Cirugia", és el primer single, una cançó amb força, ràbia i alleujament; una manera de reivindicar que el terra està més a prop del que pensem, de valorar el que un té quan el pas del temps, les presses i l'estrès arriben a esborrar-nos de la ment tot el que posseïm. "Frío" és una cançó de melodia paisatgista, en la qual es reflecteix l'estat de distanciament entre dues persones estimades; quan el gel, el fred i el gebre apareix per sorpresa sense cap motiu aparent. "Reencuentro" és la cara B del single "Cirugia"; una peça amb caràcter que parla del retrobament entre dues persones que van ser parella anteriorment, amb una tornada enganxosa i sentimental que acaba amb un joc de guitarres lliurat al "que hi farem". "Páginas en Blanco" descriu una ruptura sentimental, amb una íntima melodia i una tornada més potent, com solen ser les emocions en aquest tipus de situacions; es tracta del tema més fatídic de l'Ep, encara que el caràcter musical pot ser que salvi, dins del que cap, el gran desastre. "Film", és el segon senzill, pot ser que sigui la cançó més completa en detalls musicals, tant a la veu com a la instrumentació; parla d'una història sentimental en una perspectiva de molts anys enrere, en la qual han superat mil obstacles i malgrat tot, continuen a cop de comprensió i amor; una història que podria ser la millor de les pel·lícules del cinema universal.

El Ep es va enregistrar en els estudis EQ de Vila-Seca amb el comandament de Xavi Moreno durant l'1 i el 15 abril 2016.

Agraaïments: Xavi Moreno (Estudi EQ),Javier Gascón (baix), Diego García (bateria), Fermín Mompó, Eugenio Micó, VicPamNox (disseny gràfic).