Flor y Nata Records - inicio
grups i artistes
catàleg contacte
enllaços història
venda cds digitals
Los RetroVisores
Antonomasia Los Summers
Blame the Dog
Brand New Sinclairs
Mai Mai
Mute
MyVestal
Copo Nada Personal
Dias de Incienso No-Frosth
Emmerson
Ende
Hermosos Vencidos Rocco
Smoking Victims
Hyde Casino Some Electric Noise
Sonido Bikini
Kamenbert Steven Munar
Sushi y Wasabi
La Balada de... (futbol) Teléfono Rojo
TanStuPids
Leissiel
Ligre
Lo Nunca Dicho The Noisers
The Shake
Los Radiadores

 

Grups i artistes

Kamenbert - dcd "En Barcelona ya no hay nadie como tú" - FyN-17
full promocional en format doc
Fotos promocionals,
+ fotos directe, + altres fotos.
Les lletres de las cançons
Videos YouTube: "Terciopelo azul", "En la diana", "Hey baby".

Comprar el disc digital online Vol.1 y Vol.2;
(també amb el sistema de tickets Vol.1 y Vol.2, més econòmic si en compras varis del nostre catàleg);
o cançons en línia o el cd físic

Kamenbert

"En Barcelona ya no hay nadie como tú" és l'antologic DCD dels mítics Kamenbert.
Referència FyN-17

KAMENBERT: Bones cançons que s’han fet esperar

Van ser un dels grups amb més seguidors incondicionals en els 80, malgrat tot van publicar pocs discos, aquest és el motiu que ha portat a Flor y Nata Records a elaborar aquesta recopilació tant de cançons inèdites en maqueta i directe com d'alguns dels seus recordats èxits en aquest doble CD “EN BARCELONA YA NO HAY NADIE COMO TU”, títol escollit pel propi grup i tret de la lletra de “Terciopelo Azul”, que s'inclou en el disc.

L'elaboració ha estat lenta, hem buscat per tot arreu per trobar no sols aquestes gravacions oblidades, sinó també fotografies que començaven a perdre el color, cartells que portaven anys sense veure la llum, retalls de diari a punt de ser devorats per l'arna, solament així s'han pogut rescatar cançons com “No me molestes” o “Hey baby” de maquetes de 1982 i 1987, versions en directe de “Cool Jerk” o “Rescue me” enregistrades a l'antic Zeleste o “Austràlia” enregistrada al 1988 en una actuació a Miranda de Ebro.

El doble disc, que es presenta en forma de luxós digibook inclou també “Ultimo Grito” i “Tuve una novia psicodelica” del seu buscadíssim single de debut, el seu èxit “Sha la la la” del MiniLP “Soul Nights” i la seva darrera gravació, el tema central de la sèrie de TV3 “Judes Xanguet i els Maniquins”. En total 34 cançons i una pista interactiva.

KAMENBERT, Vuit anys a la cresta de l’onada !

L’història comença a Castelldefels, Barcelona, al 1981 quan Dani, Robert, Xavi, Carlo i Manolo decideixen donar sortida a les seves inquietuds, ells mateixos es definien com "fills dels 80, quan la ciutat era gris i perillosa, els diners i la informació escassejaven i el futur s'entreveia com la broma imbècil de la qual ningú reia" (segons les seves pròpies paraules).

En el món sortia la "New Wave" i els nounats KAMENBERT també van trencar amb la dècada anterior (heavy, rock simfònic i laietà) prenent com a punt de referència el rithm'n'blues i el soul dels 60. Els primers 80 van veure l'esclat de petites companyies independents que inspirant-se en les britàniques, anteposaven la imaginació al poder econòmic. Potser per això es van editar dotzenes de singles i EP's (en vinil) front del estandaritzat format "long-play" dels 70...

Endinçats dins la voràgine, KAMENBERT van tenir la seva primera oportunitat a la Primavera de 1983 editant l'únic single del segell DNI (editat per Flor y Nata Records) que va comptar amb la portada del dibuixant de comics Montesol. Van seguir multitud d'actuacions, festivals i escenaris compartits amb Brighton 64 (llavors també a Flor y Nata Records), Los Negativos, Los Novios i tants altres. KAMENBERT van ser un grup convuls i sempre viu pel que varen arribar a passar fins a 15 persones entre músics i vocalistes però mai ningú més gran de 25 anys.

Amb l'arribada de Maika per substituir a Manolo com a vocalista, el so es va fer més negre. Van seguir els canvis fins al punt que al 1986 només Dani quedava ja dels KAMENBERT originals. Al 1987 és Maika qui abandona i les Kamenberettes (inspirades en les Supremes de Diana Ross, les Vandellas de Martha Reeves o les Shangri-Les) prenen protagonisme. 1987 és també l'any que fitxen per DRO i publiquen el MiniLP "Soul Nights".

Però quan semblava que estaven a punt de donar el gran salt, més canvis i dissolució final l'octubre de 1988 després d'una actuació a Manlleu. Tan sol quedava un compromís pendent la gravació del tema central de la sèrie de TV3 Judes Xanguet i els Maniquins.

amb el suport de I.C.I.C. (Institut de Català de les Indústries Culturals)

www.kamenbert.com